Ugrás a fő tartalomra

4700 Mátészalka, Kölcsey utca 12.


+36 (44) 452 433

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 14.
Hegedűsné Lakatos Mariann

    1. Szakmai Nap

    "Minden, ami 45 perc" szakmai rendezvénysorozat 1. állomása, melynek témája: "A JÖVŐ oktatási módszerei már MA a Mátészalkai Szakképzési Centrumban."

    1. Szakmai Nap

    A Mátészalkai Szakképzési Centrum szervezésében 2024. február 14-én "A JÖVŐ oktatási módszerei már MA a Mátészalkai Szakképzési Centrumban" címmel tartott előadást az SKC Holding stratégiai igazgatója, Janik Gábor. A rendezvény a Centrum egyik alapvető szellemisége és célkitűzése érdekében valósult meg: olyan oktatási eszközök és módszerek bemutatása a jelenleg elérhető és rendelkezésre álló lehetőségek, technikai eszközök közül, melyek innovációt jelentenek az oktatás területén is. Oktatóinkon kívül az intézményi partnerek is meghívást kaptak, lehetőséget biztosítva számukra, hogy követhessék az intézmény oktatási módszereinek fejlődését.

    Az előadás többek között a Wordwall, az SKC AVA és a zSpace 3D tartalom megjelenítő alkalmazhatóságára terjedt.

    A projektor nélküli – aktív felületű interaktív érintőképernyő nagyon jó lehetőséget biztosít mind az oktatók és diákok számára, hogy szimuláció útján, vizuálisan is információt szerezhessenek környezetükről, illetve, interaktív módon tudjanak részt venni az oktatási folyamatokban. A legmodernebb oktatás és mérési rendszer elválaszthatatlan eleme a mobil okos eszközök bevonása, használata is. Ehhez biztosítanak lehetőséget SKC AVA érintőképernyős interaktív kijelzők.

    A Wordwall a saját tanítási források létrehozásának egyszerű módját teszi lehetővé, kvízek, párosítók, szójátékok alkalmazásával. WordWall3 szoftver segítségével – az érintőképernyőn megjelenő tartalmat szabadon megoszthatják a hallgatók eszközein, legyen szó notebookról, asztali számítógépről, tabletről, avagy okos telefonról, a felhő alapú megoldásnak köszönhetően pedig telepítés nélkül csatlakozhatnak a kliens eszközök, így bármely platformon használható.

    A zSpace 3D és AR/VR fejlesztései olyan innovatív tanulási élményt nyújtanak a gyerekeknek a tantermekben, laborokban és médiaközpontokban, melyek valósághűen teszik lehetővé az új ismeretek, tananyagok elsajátítását. A jelenlévők aktivitását és lelkesedését látva és tapasztalva érzékelhető, hogy a Centrum elhivatottsága az innováció irányába a helyes út. 

    A rendezvény házigazdája a MSZC Déri Miksa Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium volt. Köszönjük szépen segítő közreműködésüket.

    GALÉRIA

    I. Szakmai Nap

    1szakmainap6.jpg
    1szakmainap1.jpg
    1szakmainap5.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Centrum Futsal VII. Országos Döntő

    Centrum Futsal VII. Országos Döntő

    Befejeződött a Centrum Futsal VII. Országos Döntője, amin rendkívül izgalmas, profi színvonalú játékot láthattunk. A kisvárdai futsal csapat 120 csapat közül lett a legjobb. Fantasztikus játékukat Nyírbátorban, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tornacsarnokában szervezett országos eseményen mutatták meg.

    2024. ápr. 22.
    Frissmédia.hu


    KIMIKK
    Carl Zeiss Vision Hungary Kft.CarXpert Autó szervizDSC2000 Kft.Eldorado Restaurant Pizza Word&Caffe GEMTECH AKADÉMIAHajdu Coop ZrtLedozé KftMSK HungaryPisti ÉtelbárjaRózsa és Fiai Kft.Tovább
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Mátészalkai Szakképzési Centrum

        4700 Mátészalka, Kölcsey utca 12.

      • Telefon: +36 (44) 452 433

        E-mail: titkarsagvezeto@mateszc.hu

        OM azonosító: 203059

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/001620


      2024Mátészalkai Szakképzési Centrum