Ugrás a fő tartalomra

4700 Mátészalka, Kölcsey utca 12.


+36 (44) 452 433

Széchenyi 2020

Specialitásunk


Ahol SZAKEMBER leszel!

A jelenlegi gazdasági és társadalmi környezetben kulcsfontosságú a szakképzés, és azon belül a felnőttképzés helyzete, színvonala. A Mátészalkai Szakképzési Centrum évről évre folyamatosan, egyre nagyobb létszámban képez felnőttképzésben. Számukra szakmai fejlődést, versenyképes tudást és anyagi biztonságot jelentő életpályát kínálunk. A nálunk tanuló személyek részére korszerű tanműhelyi, iskolai környezetet biztosítunk, magasan képzett oktatókkal.

A Mátészalkai Szakképzési Centrum és szakképző intézményei vállalják, hogy a felnőttképzés területén is a térségi és a régiós munkaerőpiaci igényeknek megfelelő piacképes képzéseket és szolgáltatásokat biztosítanak, amelyek hozzájárulnak a térség, a régió és Magyarország versenyképeségéhez, fenntartható fejlődéséhez.

A Mátészalkai Szakképzési Centrum ennélfogva különös figyelmet fordít a felnőttképzés két különleges területére:

1. munkáltatók saját alkalmazottainak szakirányú oktatására és a

2. határon túli szakképzésre.

Munkáltatók saját alkalmazottainak szakirányú oktatása

A jelenlegi gazdasági és munkaerőpiaci helyzetben kiemelt jelentősége van annak, hogy a munkáltatók milyen juttatásokat tudnak biztosítani a munkavállalóik számára. A folyamatosan emelkedő inflációs környezetben az alkalmazottak jelentős része igényel rendkívüli béremelést. A gyorsan változó technológiai folyamatok pedig megkívánják a folyamatos tanulást és újabb képességek elsajátítását. A munkavállalók lojalitását és elégedettségét növelheti, ha a munkáltatójuk továbbképzi őket, ez pedig elősegítheti vállalatokat a munkavállalóik megtartásában. A saját munkavállalók duális képzésének bevezetése megfelelő választ nyújthat az említett problémákra. A Mátészalkai Szakképzési Centrum és intézményei elkötelezettek a szakképzési törvény 90/A. §-ban meghatározott munkavállaló szakmai oktatásának tervezésében és lebonyolításában, szakmai segítségnyújtást biztosítanak az érdeklődő munkáltatók részére. Bővebb információ a Képzéseink menü Munkavállalók szakirányú oktatása almenüben.

Határon túli szakképzés

A Mátészalkai Szakképzési Centrum elkötelezett a határon túli magyar nyelvű szakképzés fejlesztésében. A Mátészalkai Szakképzési Centrum 2018. év végén társadalmi küldetésként vállalta, hogy a határon túli magyar nyelvű szakképzést és ezzel együtt a határon túli magyar fiatalokat bevonja a magyarországi szakképzés rendszerébe. Ezáltal a Mátészalkai Szakképzési Centrum hozzájárul ahhoz, hogy a magyar nyelvű képzésben részesülő fiatalok piacképes szakmai tudással jelenjenek meg a munkaerőpiacon, amely egyrészt a határon túli magyar közösségek megerősödését szolgálja, másrészt pedig erősíti a magyarországi vállalkozások határon túli területeken történő beruházásainak esélyeit. Bővebb információ a www.mateszc3k.hu weboldalon.

Tanulj te is a Mátészalkai Szakképzési Centrum intézményeiben, ahol SZAKEMBER leszel!KIMIKK
Carl Zeiss Vision Hungary Kft.CarXpert Autó szervizDSC2000 Kft.Eldorado Restaurant Pizza Word&Caffe GEMTECH AKADÉMIAHajdu Coop ZrtLedozé KftMSK HungaryPisti ÉtelbárjaRózsa és Fiai Kft.Tovább
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Mátészalkai Szakképzési Centrum

   4700 Mátészalka, Kölcsey utca 12.

  • Telefon: +36 (44) 452 433

   E-mail: titkarsagvezeto@mateszc.hu

   OM azonosító: 203059

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/001620


  2024Mátészalkai Szakképzési Centrum