Mátészalkai Szakképzési Centrum

Szakképzés 4.0
2020. szeptembertől megújult a magyar szakképzés
Szakképző iskolai képzések
A tagintézményekben induló képzések 2020. szeptembertől
Innovatív Képzéstámogató Központ
Még több információért kattints a képre!

Akadálymentes verzió

Akadálymentesített oldal

MSzC Bethlen Nyírbátor

MSzC Budai Nagykálló

MSzC Déri Mátészalka

MSzC Gépészeti Mátészalka

MSzC Kállay Nagykálló

Facebook

Kövess minket a Facebookon is

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll-, vagy a la carte szakácsként.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

 

Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Szakképzési És Felnőttképzési Hivatal INNOVATÍV KÉPZÉSTÁMOGATÓ KÖZPONT Oktatási Hivatal II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola SZSZB Megyei Iparkamara